Én ambition, to scenarier og et hav af potentialer
Efter den seneste workshop i processen, er der nu to mulige scenarier for Esbjergs fremtid. Du kan være med til at afprøve, udvikle og vurdere de to retninger for vores fælles fremtid. Efter workshoppen vælger og formulerer vi en retning for Esbjergs fremtid, som skal bidrage til en samlet ambitiøs masterplan for at udvikle Esbjerg og hvad der skal markere byen tydeligt på landkortet. Din deltagelse er altså afgørende for valget af retning og for Esbjergs fremtid.
Tilmeld dig og giv dit perspektiv
Vi gennemfører den samme workshop for fire forskellige grupper, der bidrager med hver deres viden, erfaringer og perspektiv. Din workshop bidrager særligt med et perspektiv på erhvervsliv og havn, og det vi håber du vil bidrage til.
Tilmelding for særligt inviterede
Du er inviteret til at deltage i denne workshop af Esbjerg Havn som en del af en større gruppe med perspektiver for erhvervsliv og havn.
Du tilmelder dig øverst eller nederst på denne side og bedes indtaste den invitationskode, du har modtaget.
Tilmelding senest d. 24. januar kl. 12.
Vi gør opmærksom på, at der skal fremvises gyldigt coronapas ved indgangen, og der skal bæres mundbind, indtil du sidder på din plads ved workshoppen. Vi sørger for god afstand, håndsprit mv., så vi kan passe på hinanden.
Stærkt samarbejde med bred involvering
Esbjerg Kommune, Education Esbjerg, Esbjerg Havn og Business Esbjerg samarbejder med byrådets opbakning om projektet om at skabe en ny retning og et nyt brand for Esbjerg. Hver part inviterer en række vidt forskellige mennesker og aktører for at sikre bred involvering på tværs af Esbjerg.
Planen for vores workshop
Du kommer på en mental rejse til fremtiden for at udvikle og udfordre to forskellige scenarier for Esbjergs fremtid.
En ny retning for Esbjerg
Denne hjemmeside opdateres løbende med information om arbejdet med at finde og skabe en ny retning for Esbjerg.
BrandingstrategiPå dagen afprøver, vurderer og beslutter vi, hvilken retning Esbjerg skal vælge de næste mange, mange år – en retning som skal danne baggrund for investeringer og udvikling i byen fremadrettet.
Vi glæder os til at se dig til en spændende og vigtig workshop om Esbjergs fremtid.
Du kan læse om de mulige scenarier her:
Velkommen til Esbjerg i 2026: Bæredygtig og levende by
Esbjerg er en klimamæssigt, socialt og økonomisk bæredygtig by. Ny arkitektur, varierende boligformer og byplanlægningen bidrager til den grønne omstilling, men også til lige muligheder, inklusion, sociale netværk samt mental og fysisk sundhed for alle der bor, arbejder og studerer i byen.
Mens de grønne virksomheder bidrager til global grøn omstilling og meningsfulde jobs, transformerer bymidten og havnen sig til et meningsfuldt, bæredygtigt sted at leve og bo. Her udvikler borgere, foreninger, virksomheder, fonde og kommunen nye måder at indrette fremtidens by. Esbjerg balancerer fritid og arbejde, studerende og ældre, udsatte og virksomheder. Biodiversitet er integreret i gader og parker, høje huse med vertikale byhaver og cykeltransport præger billedet af den bæredygtige, levende by.
Esbjerg Havn er symbol på udviklingen. I det enorme areal mod syd håndteres offshore og energiø, mens Dokken forbinder byen, sociale aktiviteter, kultur og blandet erhverv i et moderne klima-klondyke. Klimafestival, streetfood, kuntkollektiv, pop-up langbordsmiddage og et opvarmet udendørs havnebad udnytter Esbjergs profil som bæredygtig, rå og levende.
Velkommen til Esbjerg i 2026: Oplevelses- og kulturby
Esbjerg er en attraktiv destination for mange forskellige gæster. Turister i sommerhuse, gæster ved Vadehavet og sønderjyske foodies bruger Esbjergs kultur- og byoplevelser. Byens oplevelser for turister bidrager også til et aktivt byliv for unge studerende og familier, som er flyttet til byen.
Esbjerg er en oplevelsesmæssig modpol til natruren og stranden og en moderne kontrast til historie og idyl i Ribe. De rå havn har permanente og midlertidige caféer, restauranter, kunstudstillinger og pop-up modebutikker. Dokken tilbyder sejlture, udlejning af kajakker og et svømmebassin der bruges året rundt.
I byens nye marina og vandsportscenter mødes gæster og lokale værter til sejlads, surf og svømning. Det Grønne Klimaeksperimentarium tiltrækker børnefamilier, men er også en ramme for erhvervsdelegationer. I byen er alt forbundet med cykelruter og ud i verden har lufthavnen fået tre nye ruter til Amsterdam, London og København.
Corona
Der skal fremvises gyldigt coronapas ved indgangen, og der skal bæres mundbind, indtil du sidder på din plads ved workshoppen. Vi sørger for god afstand, håndsprit mv., så vi kan passe på hinanden.
Samlet tidsplan over projektet